Rogis  Mycor

Waarom mycor?
Een gezonde bodem is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke, vitale planten. Mycor bevat mycorrhiza, een verzamelnaam van gunstige schimmels die een relatie en wisselwerking aangaan met de wortels van de plant. In ruil voor plantensuikers uit de wortels van de plant, maken zij de mineralen uit de bodem opneembaar voor het wortelsysteem van de plant.
Door de uitbundige groei van deze schimmels kunnen zij een groot bodemoppervlak exploiteren. Grond kunnen we beschouwen als een levend organisme en de beste gewasbescherming komt voort uit de kracht en vitaliteit van de plant, de plantweerbaarheid. Een gezonde bodembiologie draagt daarin bij en mycorrhiza speelt daarin een essentiële rol..

Wanneer u bij het planten of zaaien deze wonderbaarlijke schimmel toevoegt, zorgt u ervoor dat uw plant een beter ontwikkeld wortelstelsel krijgt, die bovendien veel breder en dieper gaat dan de wortels normaal kunnen bereiken. De schimmel is veel fijner dan de fijnste wortelharen.

De fijnste wortelharen zijn 1 à 2 mm lang, de Mycorrhiza schimmeldraden daarentegen gaan tot 15 cm ver en dus ook 15cm dieper.

Zo kunnen gewassen, bomen, grassen  ook beter tegen een droogteperiode.

 

 

 

 

Wilt u meer weten over Mycorrhizza en de werking er van ?

Klik op de foto hieronder

 

 

Gebruiksaanwijzing :

Maak het plantgat goed  nat en strooi 3-5 gram in het gat, goed  inwateren , plant daarna uw plant in het gat.